Onderhoud van uw tuin

Tuinonderhoud is meer dan alleen onkruid wieden en de hagen knippen. De kunst van tuinonderhoud is om het beeld dat een tuinarchitect of -ontwerper heeft bedacht te realiseren en te behouden.

Als we niet voortdurend bezig zouden zijn met onderhoud in de tuin dan kan de tuin al spoedig verwaarloosd raken. De tuin zal er weer uit gaan zien als de wilde natuur. Strakke hagen zullen er bijvoorbeeld weer uit gaan zien als een rij bomen. De borders zullen overwoekerd worden door het onkruid en er zal spoedig geen vaste plant meer te zien zijn. Als we dit kunnen voorkomen zijn we al een eind op de goede weg. Ook zullen we de grasranden in toom moeten houden door regelmatig de graskanten
te steken of te knippen.

In de borders zelf zullen we ook de nodige aandacht aan de planten moeten besteden. Zo zal bij sommige planten overtollig blad verwijderd moeten worden en van sommige planten zullen we de bloemen deels terugknippen om de bloeitijd te verlengen. De minder snel groeiende planten zullen geholpen moeten worden met het behouden van hun stukje grond. Dit kunnen we doen door de snellere planten vaker te scheuren of ervoor te zorgen dat ze niet overgroeid worden; dit doen we door delen van planten weg te nemen.

Onderhoudscontract
Het is vanzelfsprekend dat wij graag op afspraak langs komen om het achterstallige onderhoud weg te werken. Maar in sommige gevallen, zeker bij de wat grotere tuinen, is het voor u voordeliger om een onderhoudscontract af te sluiten. Wij kunnen dan doelmatiger plannen, zodat het aantal uren dat wij werkzaam zijn in uw tuin tot een minimum beperkt kan worden. En dat scheelt uiteraard weer in uw beurs.

Heeft uw tuin onderhoud nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek inclusief offerte.